Line-up 2023

Hieronder kan u de Line-up van 2023 vinden.
Dit jaar hebben we twee stages
op het Parallel Fest

LNN Stage

DJ Ronald (Zaterdag & Zondag, LNN Stage)

DJ Ronald was vroeger de “residential DJ” van Jennifeu en Champino In het mooie Drachten, waar we ook dit jaar weer ons festival houden. Een Lokale Held dus, die bij velen van de locals een bekend en bemind gezicht is. Zaterdag opent hij met zijn “Trio Penotti” Onze line-up en de rest van het weekeind vult hij als huis-DJ de muzikale stiltes tussen de vele optredens.

Zaterdag 22/07

Zaterdag 12u30, LNN Stage

Trio Penotti. Zanger Kevin, Toetsenist/Zanger Obeth , Presentator/ D.J. Ronald, samen goed voor 100 jaar muziek ervaring. Presenteren Vaute muziek, een hoop lol en vele muzikale uitspattingen. Zanger Obeth zingt zijn mooiste liedjes en begeleidt zichzelf met een keyboard, Zanger Kevin zingt hits uit vervlogen tijden tot nummers die uw oren strelen, DJ Ronald draait uw verzoekjes en begeleid deze beide zangers met zijn Samba ballen, Tamboerijn en entertainment!

Zaterdag 13u30, LNN Stage

Haye Haitsma is een Engelstalige Singer/songwriter uit het Friese Bolsward. Zijn prachtige luisterliedjes met veelal een melancholieke ondertoon, liggen heerlijk in het gehoor en houden menig publiek aandachtig aan zijn lippen gekluisterd.

Zaterdag 15u15, LNN Stage

Hoewel deze band zijn wortels stevig verankerd heeft in wat we het best kunne kwalificeren als “luide no-nonsense rock met een rauwe rand”, kwamen onze boekers ze, vergezeld van een charmante zangeres, in akoestische setting tegen op een open podium en ze waren het er eigenlijk direct over eens: Hier willen we meer van zien.

Zaterdag 17u, LNN Stage

Woonachtig in Zwolle, maar afkomstig uit Canada, neemt Singer/songwriter Ken Stead je mee op een muzikale reis. Zijn liedjes zouden we willen omschrijven als popsongs besprenkeld met kruidige Southern Rock op een bedje van rauwe Deltablues. Omlijst met prachtige virtuoze stukjes gitaarwerk en met een stem die je tot in het diepste van je tenen voelt is Ken een absolute “must see”

Zaterdag 18u45, LNN Stage

Voor wie in Friesland woont hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen om wie het hier gaat. Als je met je Friestalige liedjes een eigen Wikipedia pagina hebt, dan doe je toch iets goed lijkt ons. The man, The myth, The Legend; Piter Wilkens!

Zaterdag 20u30, LNN Stage

Madoc! De uit Leeuwarden afkomstige rapper brengt je echte Hiphop, compleet met snoeiharde teksten en kneiter dikke beats. Sinds 2021 zit zijn muziek carrière in de lift, nadat hij aanschuift als rapper bij de populaire YouTube show RoddelPraat, van Jan Roos en Dennis Schouten. Hier vat hij de laatste roddels samen in een muzikale omlijsting. Het resulteerde o.a. in een Roddelpraat album en aansluitend het album ‘Nooit Goed’. Ook werkte hij succesvol samen met hardstyle acts Psyko Punkz en Revive. Februari dit jaar kwam zijn nieuwe album ‘Code Rood’ uit, waarop hij samenwerkt met Hiphop legends als Risskant, BenJur, DJ DNS en de Vlaamse rapper Kleine Sanders.

Zondag 23/07

Zondag 12u45, LNN Stage

Colin Enrico is een Music & Video Producer, Internationale Reggae Artiest en Schrijver die geboren en getogen is in Den Haag. Op zevenjarige leeftijd kreeg Colin van zijn moeder een reggae cd en het was liefde op het eerste gezicht en die liefde is nooit meer over gegaan. Zijn “inner child” komt naar buiten wanneer hij de muziek waar hij zo van houdt op een podium ten gehore mag brengen. Zijn missie; Liefde brengen door middel van muziek, want muziek is de heler van de ziel. Met zijn “diepe ‘ teksten en zijn happy, maar vooral dansbare, reggae tunes, brengt hij zijn podium tot leven.

Zondag 13u45, LNN Stage

Piepjong, maar verrassend volwassen. Zo zou je de liedjes van Singer/songwriter het best kunnen omschrijven. Met haar 17 lentes een groentje wellicht, maar aan haar prachtige, aan kleinkunst rakende, liedjes en teksten zul je dit niet merken. Groot talent verdient een podium. Wij zijn blij dat we haar dat kunnen bieden. (Nina)

Zondag 15u30, LNN Stage

Robin Yzerman is een Singer/songwriter je verrast met haar prachtige songs, die doordrenkt van zelfreflectie en gepaard gaand met een goed gevoel voor humor, bij elke liefhebber van het genre wel een snaar weten te raken. Moeiteloos weeft ze de duidelijk aanwezige invloeden van Folk en Country in haar songs samen tot haar eigen stijl.

Zondag 17u15, LNN Stage

Pas op! Voor je het weet steelt Timo je hart. Een vleugje Johnny Cash, een scheutje Roy Orbison en ach, strooi daar ook nog een snufje Everly Brother bij. Charismatisch, altijd in stijl gekleed en gewapend met een grote dosis ontwapenende humor staat deze Singer/songwriter uit Leeuwarden (geboren in Meppel)) garant voor een goede show. Bluegrass? Evergreen? Folk? Of country? Geef er een naampje aan, wij vinden het in ieder geval mooi!

Zondag 19u00, LNN Stage

De kern van The String Beans bestaat uit Silvia Fledderus en Rijk van Huisstede. Silvia zet de basis met een pompende contrabas. Rijk siert met gitaar & clawhammer banjo. The String Beans voelen zich thuis in bluegrassmuziek en halen hun inspiratie danook uit de rijke historie van Amerikaanse en Europese folkmuziek. Bij The String Beans knalt Alan Jozua de tent uit met gloeiende solo's op mandoline en clawhammer banjo. Thijs Vrolijk doet je hart met solide gitaarwerk sneller kloppen en Jeroen Schmohl kleurt met vlammende slides op dobro elk hartverscheurend lied. Soms donker en rauw, dan weer vrolijk uptempo. Dompel je onder in de energie van The String Beans

Main Stage

Zaterdag 22/07

Zaterdag 14u45, Main Stage

“Be carefull with those shrooms Eugene”! Alsof ze regelrecht uit een rokerige kelder ergens in donker steegje anno 1969 zijn getrokken, brengt SSTO Je psychedelica zoals psychedelica ooit bedoelt waren. Wijzelf vermoeden ernstig dat deze band bestaat uit de on-erkende, buitenechtelijke kinderen van Syd Barret en Roger Waters. De vergelijking met de godfathers van de psychedelische rock Pink Floyd Is bij deze jongens namelijk onoverkomelijk. Werkelijk een lust voor het oor!

Zaterdag 16u00, Main Stage

Dampende, stampende keiharde Rock, doordrenkt met een gezonde dosis humor. Unashamedly, unappolagetic non-politicaly-correct. Trigger warning: niet geschikt voor teergevoelige sneeuwvlokjes, maar des te meer geschikt voor de ware liefhebber van Rock muziek. Scheurende gitaren ondersteund door een ritmesectie als een niet te stoppen oude dieseltrein! Pakkende hooks, knallende gitaar-riffs en teksten “voor om te lachuh”! Tip van de boekers!

Zaterdag 17u45, main Stage

Henri’s Walhalla is een band ontstaan uit de band KEK. Met een iets ander repertoire staat deze band inmiddels al op menig festival geboekt. Met nummers van Nothing but Thieves, Rag’n Bone Man, Miley Cyrus, Måneskin, De Dijk, The Scene, Trôckener Kecks, Doe Maar, Het Goede Doel en vele anderen, knallen ze bij ons op de main stage. Dit alles overgoten met een echt Walhalla sausje dat zeer verrassende uitvoeringen van de nummers geeft.

Zaterdag 19u30, Main Stage

Bert Heerink is bij de meesten wellicht bekend van de wereldhits die hij als leadzanger met legendarische band “Vandenberg” scoorde. Of misschien ben van een beetje later generatie, dan ken je hem wellicht van de hits die hij solo scoorde met een campagne van een marktleidend biermerk.

Op 26 januari 2023 werd Bert Heerink 70 jaar. Om dit te vieren toert hij het hele jaar door Nederland met de “Anniversary Tour Bert Heerink 70”. Heerink brengt nummers van artiesten waardoor hij zelf beïnvloedt is en waarvoor hij enorm veel respect heeft. Bekende nummers, mooi, soms verrassend maar altijd prachtige vertaald naar één gitaar en twee stemmen. Laat je verrassen door wat je al kende maar nog nooit zó gehoord hebt als nu!!

Zaterdag 21u15, Main Stage

Lange Frans. Wie kent hem niet? Een begrip in de nederhop scene. Lange Frans maakt al meer dan 20 jaar sociaal bevlogen hiphop en heeft een indrukwekkend lijst aan hits op zijn naam staan. Hij brengt dit en een hoop gezelligheid naar voren op het podium.

Zaterdag 23u00, Main Stage

Wat zijn we trots dat we Dilana op ons podium hebben. Deze powerhouse rockbitch is een begrip in binnen en buitenland. Al in de 90’s scoorde ze dikke hits en met haar innemende karakter en haar onherkenbaar eigen stemgeluid verzamelde ze over de hele wereld een leger aan trouwe fans. Met haar “Legendary Women of Rock” spektakel neemt ze je mee op een muzikale reis langs de “Female Rock Powerhouses” die door de geshiedenis heen de hitlijsten beklommen.

Zondag 23/07

Zondag 14u30, Main Stage

Meer berucht dan beroemd zijn de Sadelrukers. Frysktallige Rock& Lol! Al 30 jaar stomen, Stampen en timmeren de mannen flink aan de Friese weg en zijn een begrip in de provincie. Altijd een feestje op en om het podium, met de mannen van de Sadelrûkers.

Zondag 16u15, Main Stage

Punchy energieke Alt-rock uit het noorden. Zo omschrijft deze band zichzelf op hun Facebook pagina. Lekker log zwaar en slepend, zo zouden wij het willen omschrijven. Een muur van gitaargeweld, een beetje luid, maar ow zo lekker!!

Zondag 18u00, Main Stage

Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij de door hem gezongen nummers met overtuiging weet te brengen. Hij is authentiek, puur en vooral muzikant, iemand die bijna alle kanten van het leven heeft doorgemaakt. Jack groeide op in de Friese Wouden, waar men dwars, "oars as oars" en vrijgevochten is. De basis ligt voor hem vooral in de blues, bluegrass, country blues en Americana, eerlijk en oprecht maar trouw blijven aan de basis. Met zijn op Americana leunende repertoire slaagt hij er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verbazen en te charmeren.

Zondag 19u45, Main Stage

Hoe omschrijf je, in éen klap herkenbaar, De Doelleazen aan iemand die nog nooit van ze gehoord heeft? DJ Scooter, Mar dan yn it Frysk! Opzwepende feelgood Dancemuziek, waarbij zelfs de stugste fries maar moeilijk stil bij kan blijven staan. De Doelleazen toveren ieder podium om in een dampende feesthut. Waar is dat feestje?? Main stage, kwart voor 8!!

Zondag 21u30, Main Stage

“Haagse herrie” noemen ze het zelf in hun Twitter bio. Nadat deze Nederlandse (of eigenlijk meer Haagse) rapformatie te gast was in de ochtendshow van Chiel Beelen, braken ze door met hun hitsingle “Ik vind je lekker”. Sindsdien zijn ze een gevestigde naam die garant staan voor een feestje. Vele zalen en festivals hebben ze op z’n kop gezet en wij zijn retetrots dat ze ook bij ons de tent komen afbreken.